Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

το ταξιδι συνεχίζεται



Το ταξίδι της Θεατρικής Ομάδας Κυψέλης με το πλοίο «Άννα Γούλα» συνεχίζεται  στα γυαλιστερά νερά του Σαρωνικού και το επόμενο Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου στην σκηνή του Πνευματικού Κέντρου Κυψέλης και ώρα 20.00 μ. μ. Δύο τελευταίες παραστάσεις λόγω μεγάλης προσέλευσης θεατών. Για το λόγο αυτό ο πλοίαρχος κ. Ελεεινός, ο πιστός του ναύτης Θύμιος αλλά και οι αμετανόητοι επιβάτες του πλοίου σας ευχαριστούν που προτιμήσατε το πλοίο τους για αυτά τα ταξίδια (βράδια) σας και ελπίζουν να σας έχουν κοντά τους και στα δύο τελευταία το επόμενο Σαββατοκύριακο.
Φροντίστε εγκαίρως για τα εισιτήρια σας. Εκπτωτικά δεν υπάρχουν.

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Ασωμάτων και Κεφαλληνίας γωνία


 Οι  δύο αυτοί δρόμοι της Αθήνας δεν τέμνονται. Ούτε είναι παράλληλοι. Όμως και οι δύο έχουν ένα κοινό στοιχείο αυτήν την εποχή.  Φιλοξενούν δύο Αιγινήτες δημιουργούς που παρουσιάζουν αυτό το χειμώνα τη δουλειά  τους στην Αθήνα. Συναντιούνται λοιπόν θεατρικά.
   Στην οδό Ασωμάτων στο χώρο του Μικρού Πολυτεχνείου στο Θησείο, η  Θεατρική ομάδα «Ορμίσκος»  του Β. Βασιλάκη παρουσιάζει από την Παρασκευή 9 Μαρτίου και για περιορισμένες παραστάσεις το έργο του Γ. Μακριδάκη «Ήλιος με δόντια» το οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο Αίγινας τον περασμένο Νοέμβριο και Δεκέμβριο με τους Β. Βασιλάκη, Ν. Νικολάου και Α. Κορνέζο. Οι παραστάσεις θα δίνονται κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις  22. 15 μ. μ.
   Στην οδό Κεφαλληνίας στην Κυψέλη και στο Θέατρο «Τόπος αλλού» το Θεατρικό φυτώριο Αίγινας  του  Ν. Καλαμό  παρουσιάζει  το έργο του Π. Τακόπουλου: «Ο προτελευταίος των Μόνικιν» κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.30 μ. μ.
  Η  θεατρική δουλειά της Αίγινας το «σκάει» από τα στενά  όρια  του νησιού και ξανοίγεται στο Αθηναϊκό κοινό χωρίς να έχει τίποτε να φοβηθεί ή να ζηλέψει. Άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι σε αυτόν τον τόπο  παράγεται πολιτισμός και υπάρχουν δυνάμεις που εργάζονται συστηματικά με επιμονή και πείσμα.

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Η επιτυχία συνεχίζεται....


  Συνεχίζεται και αυτό το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης, η παράσταση της κωμωδίας του Γ. Μπήτρου " Εδώ καράβια χάνονται... κουμπάρες αρμενίζουν από τη θεατρική ομάδα Κυψέλης.
  Πάνω από 600 θεατές έχουν επιβραβεύσει την προσπάθεια των  μελών της Θεατρικής Ομάδας Κυψέλης, που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα των 130 καθισμάτων και στις πέντε παραστάσεις που δόθηκαν. Ιδιάιτερη προσοχή αξίζει στα νέα παιδιά, μαθητές Λυκείου και Γυμνασίου αλλά και φοιτητές που λόγω τριημέρου βρέθηκαν στην Αίγινα και παρακολούθησαν την παράσταση. Επίσης πολλοί επισκέπτες του τριημέρου προτίμησαν να συνδυάσουν με  τη βραδυνή τους έξοδο την παρακολούθηση της παράστασης.
  Η παράσταση διαρκεί 1 ώρα και 30 λεπτά και παίζουν με σειρά εμφανίσεως οι:
Μπέσης Παντελής, Αξιώτη Έφη. Ζωγράφου Κική, Καραγιάννης Ηρακλής, Στενάκης Άγγελος, Μπήτρου Αντωνία, Καπόλου Ελένη, Κοντιζά Σοφία, Γεννίτσαρης Σταύρος, Παπαδάκης Τάσος, Λυκούρη Θεοδώρα, Νταμουράκη Χαρά, Πιτσιλού Δήμητρα, Λυκούρη Μαρία, Δρυμωνίτη Πελαγία, Μαρίνη Μιχαέλα, Ηλίας Θωμάς, Μπέσης Δημήτρης, Παπασεβαστός Χρήστος, Παύλου Μίνα.